Πόλεμος Μαξίμου-Μητσοτάκη για δώρο Χριστουγέννων και fake news

Πόλεμος Μαξίμου-Μητσοτάκη για δώρο Χριστουγέννων και fake news

Συντονισμένη επίθεση εξαπολύουν φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή δηλώσεις του για τα επιδόματα και το δώρο Χριστουγέννων.

Το πρώτο κρούσμα ήταν με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο, που αν και σαφώς μιλούσε για βοηθήματα και επιδόματα από τα οποία εξαρτάται η νέα γενιά γιατί δεν βρίσκει αξιοπρεπείς δουλειές, η κυβερνητική προπαγάνδα εμφάνισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προτείνει την κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων.

Το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν πως το κόμμα του θέλει να δημιουργήσει νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει τους νέους να εξαρτώνται από βοηθήματα και επιδόματα, και να παραμένουν όμηροι μια πελατειακής πολιτικής. «Θέλω να εστιάσω στις ευκαιρίες και όχι στις παροχές» ήταν η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η πρώτη κυβερνητική αντίδραση στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε από την Εφη Αχτσιόγλου που δήλωσε σχετικά: «Το Δώρο Χριστουγέννων δεν είναι επιδοματική πολιτική είναι κατάκτηση των εργαζομένων. Εξετάζουμε το πως θα επανέλθει το Δώρο Χριστουγέννων και στον Δημόσιο Τομέα. Στον Ιδιωτικό Τομέα υπάρχει υποχρέωση 14 μισθών».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία

Το «στόρι» για κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων υιοθέτησε και η εφημερίδα Δημοκρατία, προκαλώντας την οργή του γραφείου τύπου της Πειραιώς, που έκανε λόγο για εφημερίδα που αναπαράγει fake news και την πιό ξεδιάντροπη κυβερνητική προπαγάνδα.

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Η εφημερίδα “Δημοκρατία”, με το σημερινό της πρωτοσέλιδο, απέδειξε πια περίτρανα ότι λειτουργεί συνειδητά ως “Δούρειος Ίππος” του ΣΥΡΙΖΑ στήνοντας προβοκάτσιες και fake news σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας.

Υλοποιώντας εντολές του βασικού χρηματοδότη της, τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί σκανδαλωδώς στις συμβάσεις του ΟΠΑΠ, διαστρέβλωσε πλήρως τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ περί δήθεν κοψίματος του δώρου των Χριστουγέννων, αναπαράγοντας την πιο ξεδιάντροπη κυβερνητική προπαγάνδα. Όση σπέκουλα κι αν κάνουν τα υπόγεια του Μαξίμου, κανένα δώρο δεν πρόκειται να κοπεί από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Όσο για τη “Δημοκρατία”, ας γνωρίζουν πλέον οι αναγνώστες της ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από την “Αυγή” και τα συριζοτρόλ ως προς τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί».

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΟΝΝΕΔ για το επίδομα ανεργίας

Το δεύτερο κρούσμα ήρθε με τις δηλώσεις του προέδρου της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιου ευρωβουλευτή Κώστα Δέρβου, που τα στελέχη και τα έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ τον εμφάνισαν- σε συνέντευξή του στην Νατάσα Γιάμαλη στο Κόντρα- να προτείνει την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας. Από το βίντεο βέβαια δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, αφού ο Κώστας Δέρβος δήλωσε ότι είναι τόσο ανασφαλές το εργασιακό περιβάλλον και τόσο κακοπληρωμένες οι δουλειές που προσφέρονται στους νέους, που ορισμένοι επιλέγουν να μείνουν με το επίδομα ανεργίας, αντί θα δουλέψουν για ελάχιστα χρήματα. Επιμένοντας και εκείνος στο μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκ,η ότι αυτό που χρειάζεται η νέα γενιά είναι καλά αμειβόμενες δουλειές και όχι βοηθήματα που τους κρατούν μονίμως στο περιθώριο.

Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισαν και αυτή την δήλωση σαν μία ακόμα απόδειξη του σκληρού νεοφιλελεύθερου προγράμματος της ΝΔ σημειώνοντας ότι « ο Μεσαίωνας που οραματίζεται η ΝΔ κάνει ακόμα και το ΔΝΤ να φαντάζει παιδική χαρά».

Η απάντηση της εφημερίδα Δημοκρατία:

«Η εφημερίδα μας ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται. Δεν λογοκρινόμαστε, όποιον και αν ενοχλούμε. Για όλα τα δημοσιεύματά μας, υπάρχει πάντα ατράνταχτη τεκμηρίωση. Για το συγκεκριμένο μάλιστα δημοσίευμα υπάρχει σχετική δήλωση on camera», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η εφημερίδα «Δημοκρατία». Και προσθέτει: «Το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θυμίζει παιδική χαρά, αντί να σπεύδει να εκδίδει ανακοινώσεις, να βοηθήσει ουσιαστικά τον Αρχηγό της στην πορεία του προς τη νίκη και να σταματήσει να τον εκθέτει. Τελευταίο επίτευγμα των μαθητευόμενων μάγων, η ομιλία του κ. Μητσοτάκη σε συνέδριο χορηγούμενο από το γραφείο του κ. Αρτεμίου. Αυτά δε τα περί χρηματοδοτών κλπ, αποτελούν κακόγουστη φάρσα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί. Προσκαλούμε τους νεοσύλλεκτους στη Ν.Δ., μετά τις σχολικές διακοπές, σε μαθήματα διαφάνειας».