«Αδειασε» τον Παπαπέτρου η ΕΠΟ, πιθανή η επανάληψη του ΠΑΟ-Λαμία

«Αδειασε» τον Παπαπέτρου η ΕΠΟ, πιθανή η επανάληψη του ΠΑΟ-Λαμία
PropellerAds

Ανοιχτή είναι η επανάληψη του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λαμία για τους «16» του Κυπέλλου μετά την αβλεψία του διαιτητή Τάσου Παπαπέτρου.

 

Ο Διεθνής ρέφερι δεν επέτρεψε στους προπονητές των δύο ομάδων να κάνουν τέταρτη αλλαγή στην παράταση, κάτι που επιτρέπεται μετά το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία.

 

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι εναρμονίστηκε με τον κανονισμό της FIFA για την τέταρτη αλλαγή από τον περασμένο Μάρτιο.

 

Μάλιστα όπως αναφέρεται, η εν λόγω αλλαγή συμπεριλήφθηκε στα σεμινάρια για τους διαιτητές της Super League και της Football τον Αύγουστο του 2018 στο Καρπενήσι, και της Γ΄ Εθνικής στην Αθήνα.

 

Ετσι είναι πιθανό να κατατεθεί ένσταση από πλευράς Παναθηναϊκού για την επανάληψη του αγώνα με τη Λαμία.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

 

«Αναφορικά με το θέμα της εφαρμογής του νέου κανονισμού για την 4η αλλαγή ποδοσφαιριστή στη διάρκεια της παράτασης των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, διευκρινίζει τα εξής.

 

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) έλαβε την απόφαση για την εφαρμογή της 4ης αλλαγής στην παράταση, και η FIFA την ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2018 και την έθεσε σε ισχύ στους «κανόνες του παιχνιδιού» από την 1η Ιουνίου 2018.

 

Η FIFA εφάρμοσε για πρώτη φορά την 4η αλλαγή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, τον Ιούνιο του 2018.

 

Η Ε.Π.Ο., παρότι η εφαρμογή της απόφασης δεν είναι υποχρεωτική για τις εθνικές ομοσπονδίες, βάσει του άρθρου 2 κανόνας 3 των «κανόνων του παιχνιδιού» (έκδοση 2018-19), μετά από πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων εναρμονίστηκε με τον κανονισμό αυτό, με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της στις 21 Αυγούστου 2018.

 

Η απόφαση της Ε.Ε. κοινοποιήθηκε με επίσημο έγγραφο την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 22 Αυγούστου 2018, στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, τα Σωματεία που μετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδος (με μέριμνα των οικείων Ε.Π.Σ.), τη Διεύθυνση Αγωνιστικού, την Κ.Ε.Δ. και την Πειθαρχική Επιτροπή.

 

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας κ. Σταύρος Τριτσώνης περιέλαβε το νέο κανονισμό στην ύλη του σεμιναρίου για τους Αξιωματούχους Αγώνα Α΄ και Β΄ κατηγορίας, τον Αύγουστο του 2018 στο Καρπενήσι, και Γ΄ κατηγορίας στην Αθήνα.

 

Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας εναρμόνισαν άμεσα και με τον προσήκοντα τρόπο τον οικείο κανονισμό με τα διεθνώς κρατούντα.

 

Η περαιτέρω διαχείριση της υπόθεσης άπτεται των αρμοδιοτήτων της Κ.Ε.Δ.»

ΣΧΟΛΙΑ


Απάντηση